marilouisecarlsson.webblogg.se

Dagis eller Dagmmama?

Permalink0
Vi har valt att Annabelle ska gå hos dagmamma dels för att hon var bara nyfyllda ett när hon fick börja och det skulle vara mer flexibelt med tanke på att jag gick i skola och då kunde mina tider komma att ändras på ganska plötsligt. Hos dagmamma skulle hon inte bli "undanskuffad"och om hon blir ledsen eller vill ha närhet så kan hon få det mycket lättare än på ett dagis där det är många andra barn. Det känndes som om att man skulle få en mer personlig kontakt och att dagmamman har mer chans till att lära känna till varje barns personlighet och behov. sen gillar jag att det är hemalagad smakrik mat som barnen får att äta och inte massproduserad som slungas ut till diverse skolor och dagis. 
hos dagmamman kan annabelle leka med dom större barnen och dom gillar att vara med annabelle, det är kul med en liten man kan passa upp och ta hand om. dom flesta barnen där har småsyskon som är något yngre än henne så det gör att dom vet hur dom ska förhålla sig till henne, det finns en kille där som är ett par månader äldre än henne så hon är inte helt ensam om att vara liten, men några månader gör mycket i barns utvecklig.
Nu börjar hon ta för sig mer och det märker vi här hemma på henne också, på alla möjliga sätt och det är härligt att se. 
Till top